Din gura presei – articole » Cartoon’s Anthology – Caricaturistul zilei – Mihai Boboc

Cartoon's Anthology - Caricaturistul zilei - Mihai Boboc 1

Mihai Gabriel Boboc s-a născut pe 18 iunie 1969 şi este absolvent al Academiei de Științe Economice din București cu diplomă de economist. Îndrăgostit de desen încă din anii de școală, Mihai Boboc a debutat cu o caricatură publicată în ianuarie 1990 în ziarul Adevărul. Vreme de mai mulţi ani ( 1995-1997) a avut o rubrică permanentă în ziarul Tineretul Liber, intitulată ”TL BOB”. De asemenea, a publicat caricaturi în ”Urzica” și ”Adevărul”. Din 2001, desenează caricaturi pentru Loteria Română, la rubrica permanentă ”În pana lui BOBOC”, o parte dintre acestea fiind strânse în paginile albumului editat la 113 ani de la înfiinţarea instituţiei.
A obținut 11 premii naționale la diferite concursuri și festivaluri de caricatură. Mihai Boboc a participat, de asemenea, la numeroase expoziții naționale și internaționale de grup, în țări precum Turcia, Coreea de Sud, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Ungaria, Grecia, Polonia, Rusia, China, Ucraina, Cehia, Slovacia, Brazilia, Mexic.
Pe 6 februarie 2020, Mihai Boboc vernisează prima sa expoziție personală de caricatură la pizzeria ”CUPTORUL de AUR” din București.

Autor: Ioan Serediuc

Cartoon's Anthology - Caricaturistul zilei - Mihai Boboc 2