Dragi cititori,
La recomandarea unor amici, într-o duminica, i-am făcut o vizită, așa fără să mă anunț, ca între cunoștințe vechi, amicului Mihai (zis Gabi, Bobi, Boby, Bobocel, Bobocică, Bobo, Bob, Boboculeeee și… Gheorghe Buză), ajuns între timp mare „Chef” în ale satirei Românești de la Revoluțiune încoace.
L-am găsit alegând cu grijă „Bufetul” cu diverse delicatese pentru toate gusturile – aperitive, gustări, ciorbe de cocoș „ca la bunica„, fripturi, cartonul cu mititeii casei, aburinzi, însoțiți de pâine, sare, muștar și nelipsitele scobitori, alături de halbele brumate sau carafele cu vinuri alese, clătite, papanași savuroși și altele…
Am rămas impresionat de varietatea delicateselor pe care dorea să le prezinte onorabililor participanți.
Inițial nu mi-am dat seama care este motivul ( nici el nu era prea dornic sa dea „din casă”), dar după un mic aperitiv și o degustare de lacrimi licoroase de pe plaiurile Dobrogei, atmosfera s-a schimbat ( mai ales că între timp terminase cu aranjamentele), mi-a destăinuit misterul acestei nebunii și anume, acela că este în pregătiri pentru a deschide prima expoziție personală cu această tematică, cu realizările și aprecierile din cei 30 ani de pasiune.
Și uite așa, am aflat că în Februarie, la „Cuptorul cu Lemne„, alături de alți Chefi consacrați, va avea loc trecerea „bobocului” la alt nivel al satirei și umorului românesc.
Vor fi surprize, muzică, antren și voie bună, nu pot să vi le spun pe toate, ar însemna să dezvălui tot farmecul acestui eveniment…
Am mai stat puțin ca să depănăm câteva amintiri din anii grei de început, când cei din jurul nostru, cei care nu erau prea dornici de schimbare și nici de acord cu „O anumită parte a presei„, nu puteau accepta ca prin satiră sau umor, se pot schima anumite lucruri.
Ne-am luat rămas bun cu promisiunea revederii la evenimentul mult așteptat…
Cu drag, al vostru, Cornel Marinescu, București, 3 februarie 2020