ANUNȚ IMPORTANT: PIERDUT LIMBA ROMÂNĂ.

ANUNȚ IMPORTANT: PIERDUT LIMBA ROMÂNĂ 1

Semnalmente: e bătrână, ca toate bunicile, dar se ține bine, știe multe graiuri < ardelean, bănățean, bucovinean, crișean, dobrogean, maramureșean, moldovenesc, muntenesc, oltenesc > și e bună prietenă cu cele străvechi.
Deși a legănat și a crescut pe mulți, începând cu cântecele mamei, apoi cu vorbele dascălilor, în ultimul timp s-a simțit din ce în ce mai ignorată și tratată cu dispreț: „limba de lemn”, apoi cea vulgară, „cool”, „la mișto”, sunt doar câteva exemple, cele mai răspândite, doar din dorințele unora de a ieși în evidență cu orice preț.
Așa că, bătrânica noastră cea de toate zilele, s.a ânbarcat â.n primul tren. Nu știm destinația exactă, probabil e doar o călătorie de regăsire…Așezată ântrun colț ,ânghesuitâ  privind cu tristețe la numeroasele îndemnuri la.iubire fără limită de vârstă, cioplite de mâini măiestre pe pereții compartimentului, își puse ochelarii, scoase biletul de călătorie și reciti cu atenție, ca să se asigure că este la locul potrivit, pe drumul cel bun.
Urma iubitei noastre bunicuțe a fost pierdută după doar câteva ore de călătorie… Credem că s-a rătăcit în tunelul virtual al mediului on-line, cel mai afectat de avalanșa necunoașterii, ignoranței, analfabetismului și a prostului gust.

Găsitorul o poate lua acasă, e cuminte, povățuitoare, plină de învățături, se poate juca cu cei mici și mari deopotrivă, cât îi ziua de lungă, fără să obosească.

Te iubim oriunde te-ai afla și te așteptăm cu drag, acasă!

A semnalat dispariția: Cornel Marinescu, azi, 6 aprilie 2020, București.


P.S. Cei dornici de a contribui la demersul nostru, cu mici articole, îndrumare de folosire a limbii române și altele, sunt rugați să ne contacteze.